Mail info@deinsectenbar.nl Twitter @insectenbar Facebook De insectenbar
Feiten
Er zijn 1900 eetbare insectensoorten bekend.

Het kweken van insecten kost zeker 10 keer minder energie dan het kweken van rundvlees.

Honeypot ants dragen een zoete vloeistof achter in hun lijf. Die blijkt naar honing te smaken.

Insecten kunnen tot 70% eiwitten bevatten. Bij rundvlees is dit 30%.

De smaak van waterwants lijkt op de smaak van meloen.

Agave wormen worden soms opgenomen in tequila flessen als bewijs van authenticiteit en het alcoholpercentage (tequila moet een hoge alcoholwaarde bevatten om de worm te behouden).

Insecten kun je heel makkelijk zelf kweken. Pak een kartonnen doos, en je groen afval.

De smaak van libelle lijkt op de smaak van krab.

In Thailand is de rode mier met eitjes een lekkernij, het liefst gezout in de salade.

Japanners smullen van rijst met gekookte wespen.

Van de eetbare insecten leeft 24% op het Amerikaanse continent, 24% in Azië, 38% in Afrika en slechts 2% in Europa.

Het eten van insecten is in sommige landen ook onderdeel van de militaire training, omdat soldaten zo beter kunnen overleven.

De smaak van rauwe wasmotlarven lijkt op de smaak van asperge.

Periodieke cicaden, voornamelijk in het oosten van de Verenigde Staten, leven zo’n 17 jaar onder de grond voordat ze opkomen, vervellen en volwassen zijn.

Insecten bevatten naast veel eiwitten en mineralen ook veel thyroxine en selenium.

In China worden de grondbijen gebruikt als een remedie tegen een zere keel